Firefox Installatie

Uit MozBrowser wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Mozilla Firefox is een van de beste browsers die op dit moment op de markt is. Bovendien is de browser gratis. Door de unieke open source opzet, is de Mozilla-gemeenschap in staat om een indrukwekkend product op de markt te brengen. Daarnaast bevat Mozilla Firefox weinig fouten (bugs): het is een goed product.

De eerste vereiste is het ophalen van uw gratis kopie van Mozilla Firefox. Ik raad u aan om niet altijd de laatste versie (nightly builds) te downloaden, maar in plaats daarvan een stabiele versie. Op het moment van schrijven is dat Firefox 1.0 NL. In dit artikel gebruik ik de Windows-versie. Deze is te downloaden op de site van Mozilla (zowel de Nederlandse als de Engelse versie). Download het bestand en we zijn klaar om te beginnen.

Als u het installatiebestand naar de gewenste locatie heeft gedownload, is het tijd om het bestand te installeren. Dubbelklikken op het bestand dat u zojuist gedownload heeft is voldoende. Doorloop de installatieprocedure, door de stappen op het scherm te volgen. Firefox wordt voor u geinstalleerd in de map c:\Program Files\Mozilla Firefox.

Nu rest alleen nog een dubbelklik op de snelkoppeling van Mozilla Firefox op uw bureaublad en u kunt aan de slag met uw gloednieuwe browser.