Internetbankieren

Uit MozBrowser wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De laatste tijd wordt internetbankieren steeds populairder. De meeste banken verlenen echter geen ondersteuning voor andere besturingssystemen en browsers. Voor de internettransacties wordt je dus gedwongen om Internet Explorer en Microsoft Windows te gebruiken.

Door de toenemende populariteit van Firefox en andere browsers, proberen sommige banken toch een extra inspanning te doen en zorgen ze ervoor dat internetbankieren ook werkt op andere browsers en besturingssystemen. Ze leveren er dan meestal wel geen ondersteuning voor.

Hieronder vind je een lijst met Belgische en Nederlandse banken die internetbankieren aanbieden en waarbij dit ook succesvol getest is in Mozilla Firefox.

Nederland

Naam bank Commentaar
ABN-AMRO Geen bijkomende handelingen vereist.
Fortisbank Geen bijkomende handelingen vereist.
ING Bank De ING-bank maakt gebruik van AcitveX bij de autorisatie. Dit is een instelling, er kan namelijk ook gekozen worden voor Java. Dit is in te stellen via "mijn instellingen" > "communicatie" > "gewenst autorisatiescherm". Standaard staat er "automatisch". Gewoon op Java zetten en alles werkt (als je tenminste de laatste versie van Java hebt). Wel even geduld bij de autorisatie, dit kan even duren.
Postbank De Postbank gebruikt Java voor Mijn Postbank en dit moet geïnstalleerd zijn om deze dienst goed te laten werken.
Rabobank Af en toe melding van storing. Dit is te verhelpen door de instelling network.http.keep-alive op false te zetten. Deze instelling kan ervoor zorgen dat andere sites vertraagd laden. Naar een definitieve oplossing voor dit probleem wordt nog gezocht.
Update: deze site meldt dat Firefox 1.5 wel goed werkt met de Rabobank-site zonder dat je instellingen hoeft te wijzigen.
Op http://vanmelick.com/rabo/firefox/ is verder ook een stappenplan te vinden om de Rabobank website goed in Firefox te laten draaien.
SNS Bank AdBlockfilters niet te strak instellen (*doubleclick* -> *.doubleclick.*). Zie [1]

.

België

Naam bank Commentaar
Argenta Geen bijkomende handelingen vereist.
Bank van De Post Werkt grotendeels. Navigatie met de muis lukt niet altijd en gebruik van de tab-toets is soms nodig om van het ene tekstveld naar het andere te gaan.
Centea Geen bijkomende handelingen vereist.
Dexia Geen bijkomende handelingen vereist.
Finansbank Geen bijkomende handelingen vereist.
Fortis Geen bijkomende handelingen vereist.
KBC-Online Geen bijkomende handelingen vereist.