NvuExtensies

Uit MozBrowser wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De website NvuExt toont extensies voor Nvu. Deze website lijkt op dit moment niet erg actueel meer, maar kan alsnog helpen richting bepaalde extensies.

HandCoder

Daarnaast is de HandCoder-extensie interessant. Deze extensie biedt 2 mogelijkheden:

  1. een externe tekst-editor voor het bewerken van HTML-code buiten Nvu
  2. een koppeling naar Tidy voor het opschonen van HTML-code

Externe editor

Wat het 1e punt betreft: als de bron-weergave in Nvu voldoende functionaliteit biedt, dan hoef je geen externe editor te gebruiken. Zo is in recente Kompozer Alpha-versies de weergave van de broncode aangepast. Wel staat het iedereen vrij om alsnog een externe editor naast Nvu / Kompozer te gebruiken.

Tidy

HTML Tidy is een handig hulpmiddel om HTML-code op te schonen. Zo kan HTML Tidy ervoor zorgen dat HTML-code die niet aan de W3C-standaarden voldoet hier wel aan gaat voldoen. In de opties van de HandCoder-extensie kan worden aangegeven waar HTML Tidy op de computer staat. Je zult dus wel eerst HTML Tidy op je computer moeten plaatsen.

HandCoder biedt standaard de volgende parameters voor HTML Tidy:

--keep-time yes --indent yes --wrap 120

Als je door Microsoft Word (of Frontpage) gemaakte HTML-code hebt dan kan het handig zijn om ook de word-2000 parameter op te geven:

--keep-time yes --indent yes --wrap 120 --word-2000 yes

Daardoor kan de overbodige HTML-code die deze programma's toevoegen uit de code worden verwijderd.

Let wel op dat HTML Tidy geen wondermiddel is. Uiteraard is het programma tot veel in staat, maar soms geeft het programma aan dat eerst fouten in de code (handmatig) gecorrigeerd dienen te worden.

Vanuit Nvu / Kompozer is met sneltoets F6 de externe tekst-editor te activeren. Met sneltoets F7 is HTML Tidy aan te roepen.

Ook interessant

  • HTML Validator-extensie voor Firefox (biedt HTML Tidy-ondersteuning in de code-weergave)