SessionSaver

Uit MozBrowser wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

We zijn allemaal bekend met het fenomeen bookmarks, maar de extensie SessionSaver gaat nog een stapje verder. Met een simpele handeling is het namelijk mogelijk een hele tabsessie op te slaan en even simpel is het om deze weer te hervatten. Er handig als je een grote selectie pagina's wilt opslaan als je voor een werkstuk of iets dergelijks veel informatie aan het zoeken bent. Daarnaast kunnen tabsessies ook gesaved worden bij het afsluiten van de browser en bij een browsercrash. Misschien wat afgekeken van Opera... maar wel handig. Je haalt SessionSaver hier (en uiteraard is er ook een Nederlandstalige versie).

De extensie heeft veel geavanceerde functies over hoe je sessies wilt opslaan en hoe en wanneer je ze weer wilt herstellen. Daarnaast is er de zogenaamde SnapBack-functie om als je per ongeluk een tabblad gesloten hebt dit weer snel terug te halen.

Als het je slechts gaat om het kunnen terughalen van tabbladen en het verder gaan waar je vorige keer gebleven was volstaat Tab Mix ook. De Nederlandse versie van SessionSaver loopt om deze reden achter, schop de vertaler maar als je een nieuwere wilt.


Zie ook: SessionSaver-conflicten