Thunderbird Berichtenfilters

Uit MozBrowser wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Berichtenfilters kunnen van pas komen als je regelmatig dezelfde handelingen uitvoert op berichten, afhankelijk van enkele criteria die je opgeeft. Zo kan je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je mail in verschillende mappen gesorteerd wordt met berichtenlabels, dat de mail als 'ongewenst' gemarkeerd wordt of zelfs dat de mail verwijderd wordt!


Filters aanmaken

Deze handleiding heeft duidelijke, stap-voor-stap instructies (met screenshots) over hoe je de berichtenfilters kan gebruiken in Thunderbird. Je kan ook een nieuwe filter maken van eender welk bericht door rechts te klikken op het onderlijnde e-mailadres van de verzender (zoals het verschijn boven het berichtvenster) en dan "Filter maken op basis van bericht..." te kiezen.

Belangrijk: filters moeten per account ingesteld worden. Daardoor werken ze ook enkel per account. Momenteel is er geen mogelijkhed om "algemene filters" aan te maken die op al je accounts werken. Als je het globale postvak IN met meerdere POP-accounts gebruikt, kan je filters aanmaken voor "Lokale mappen", maar deze filters zullen niet automatisch toegepast worden op inkomende mail. Je moet de filters handmatig toepassen op deze map. Je kan echter wel berichtenfilters aanmaken voor de accounts die het globale postvak IN gebruiken. Deze account-specifieke filters zullen wel automatisch toegepast worden op inkomende mail.

Filters uitvoeren

Bestand:Berichtenfilters.png

Filters die ingeschakeld zijn, worden automatisch uitgevoerd in de volgorde waarin ze opgenomen zijn in het Berichtenfilters dialoogvenster (Extra » Berichtenfilters...). Merk op dat, als een bericht uit de inbox verplaatst is, andere filters niet automatisch meer zullen toegepast worden op dat bericht. Zoals hierboven staat, worden berichtenfilters ook niet automatisch toegepast op inkomende mail. Momenteel is er ook geen optie om berichtenfilters automatisch toe te passen op uitgaande mail.

Ga naar Extra » Filters uitvoeren op map om de filters handmatig uit te voeren op de huidige folder. Om handmatig enkele filters toe te passen (in tegenstelling tot alle filters), dien je het dialoogvenster te gebruiken. Ga naar Extra » Berichtenfilters..., selecteer de filters die je wilt gebruiken en klik op de "Nu toepassen"-knop.

Andere informatie

  • Het bestand dat gebruikt wordt voor de filterinstellingen is "msgFilterRules.dat". Iedere account heeft een eigen "msgFilterRules.dat". Dit bestand wordt opgeslagen in de subfolder "Mail" of "ImapMail" van de profielmap. In het geval dat van de Lokale Mappen wordt "msgFilterRules.dat" opgeslagen in de "Lokale Mappen"-directory zelf.
  • Als u dezelfde filters gebruikt voor alle accounts, kunt u simpelweg het bestand "msgFilterRules.dat" van de ene account naar de andere kopiëren.
  • Het automatisch filteren van het globale postvak IN (Lokale mappen) is in de maak voor Thunderbird 1.1

Zie ook

Externe links