Thunderbird Instellingen

Uit MozBrowser wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Thunderbird heeft een groot aantal instellingen waarmee vanalles kan worden aangepast. Zo zijn er de accountinstellingen waarmee alle opties van het account kunnen worden aangepast. De algemene instellingen zijn te vinden onder: Extra > Opties. Deze instellingen zijn hieronder beschreven. Verder zijn er nog een groot aantal "verborgen" instellingen. Dit zijn geavanceerde instellingen die de meeste gebruikers niet nodig zullen hebben.

Standaard instellingen

De "normale" instellingen zijn de vinden via: Extra > Opties (Tools > Options). De opties zijn onderverdeeld in verschillende secties:

  • Algemeen - Instellingen over standaardapplicaties, vensterconfiguratie, berichtenvenstergedrag, nieuwe berichten en de startpagina.
  • Scherm - Instellingen over het weergeven van platte-tekstberichten, HTML-berichten en labels.
  • Opstellen - Instellingen over berichten doorsturen, berichten opstellen, automatische adresaanvulling en HTML- en verzendopties
  • Bijlagen - Instellingen over een standaard bijlagemap en standaard handelingen voor bepaalde bestandstypen
  • Lettertypen - Instellingen over lettertypen en tekensets
  • Geavanceerd - Instellingen over o.a. privacy, wachtwoorden, certificaten, offline- en verbindingsinstellingen, leesbevestiging en software updates

Verborgen instellingen

Naast de standaard instellingen kent Thunderbird ook vele instellingen die niet direct toegankelijk zijn via het normale menu. Deze instellingen worden opgeslagen in user.js. Dit is een tekstbestand dat je in een gewone teksteditor kunt aanpassen. Het is echter veel gemakkelijker om gebruik te maken van de Preferential-extensie.

Vanaf versie 1.5 zijn deze instellingen wel via het menu bereikbaar, zie hier voor Thunderbird_About:config