Thunderbird Upgraden

Uit MozBrowser wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Waarom upgraden?

Bij het verschijnen van een nieuwe versie van Thunderbird, wordt iedere gebruiker aangeraden zo snel mogelijk op te waarderen naar de nieuwste versie. Reden hiervoor is dat er telkens nieuwe softwarefouten (bugs) en eventuele veiligheidsproblemen worden opgelost. Door uw e-ailprogramma up-to-date te houden, zorgt u ervoor dat uw computer veilig blijft.


Hoe kan ik upgraden?

Kijk op de website van Mozilla-NL (of op Mozilla.org als u de engelse versie prefereert). Controleer uw Thunderbird versie onder het menu Help -> Over Mozilla Thunderbird/About Mozilla Thunderbird en vergelijk het versienummer met dat op de website.

Als er een nieuwe versie uit is, kunt u deze downloaden door op de betreffende link te klikken. De download wordt dan gestart. Alvorens u de nieuwe versie installeert, is het aan te raden om eerst de oude versie van uw systeem te verwijderen (Uw mail en opties worden volledig bewaard! Maak toch een backup voor de zekerheid)

Na de installatie van de nieuwe versie kunt u Thunderbird weer opstarten en controleren of de update gelukt is, via het Help menu.

Automatisch upgraden naar nieuwere versie

In de laatste versies van Mozilla Thunderbird voor Windows, zit een functie ingebouwd om automatisch op nieuwe versies te controleren. Bij een nieuwe versie wordt u gewaarschuwd door een icoontje rechts bovenin de browser (rood voor een nieuwe versie van Thunderbird, blauw bij een nieuwe versie van 1 of meerdere extensies). Klikken op dat icoontje en vervolgens het opvolgen van de instructies is dan voldoende om uw browser bij te werken.

NB: Het bijwerken van Thunderbird kan er in sommige gevallen voor zorgen dat bepaalde extensies en thema's niet meer naar behoren werken. Het is dan afwachten tot de maker daarvan een nieuwe versie uitbrengt, die wel goed werkt. Controleer dus voor het bijwerken of uw favoriete extensies en thema's al werken in de nieuwe versie en maak voor uzelf de afweging of u de nieuwe versie op dat moment installeert of niet. Bij een grote overgang in versienummer (bijvoorbeeld van Thunderbird 1.5 naar Thunderbird 2.0) zullen de extensies en thema's automatisch uitgeschakeld worden om deze problemen te voorkomen. Daarna wordt er gecontroleerd op versies die wel compatibel zijn met de nieuwere versie van het programma.