mozilla

Mozilla Nederland LogoDe Nederlandse
Mozilla-gemeenschap

Mozilla Thunderbird is een enorm uitbreidbaar programma. Zo zijn er vele uitbreidingen beschikbaar, die ook wel extensies genoemd worden. Door deze extensies is Thunderbird helemaal naar uw eigen smaak aan te passen. Op update.mozilla.org en vooral op extensionsmirror.nl kunt u veel extensies vinden. Veel van deze extensies zijn echter alleen in het Engels beschikbaar en het is niet duidelijk welke in het Nederlands vertaald zijn. Op deze pagina is een wel duidelijk overzicht te vinden van alle extensies die in het Nederlands beschikbaar zijn.

Let op dat alle extensies op deze pagina ook de Engelse taal bevatten. Als de taal van Thunderbird dus Engels is zullen de extensies ook in het Engels zijn. Is de taal van Thunderbird in het Nederlands, dan zal de Nederlandse vertaling zichtbaar zijn.
Er zijn enkele uitzonderingen, en die zijn dan ook te herkennen van de tekst 'Alleen NL'. Deze extensies zullen ook in een Engelstalige Thunderbird de Nederlandse taal hebben.

Sla de extensie op uw harde schijf. De extensie kan daarna in Thunderbird ge�nstalleerd worden via Extra > Extensies > Installeren. Selecteer de plaats waar de extensie opgeslagen is en een dialoogvenster zal verschijnen wat vraagt om de extensie te installeren. Na een herstart van Thunderbird kunt u de extensie gebruiken.

Vertaalde extensies maken

Wilt u ook meehelpen met het vertalen van een extensie? Volg dan deze stappen en plaats een bericht op het forum van mozbrowser als u het af hebt. Stuur de vertaling als het kan ook op naar de maker, zo kan de vertaling misschien ook meegenomen worden in een offici�le versie van de extensie.