mozilla

Mozilla Nederland LogoDe Nederlandse
Mozilla-gemeenschap

Wat is mozilla-nl?

Mozilla-nl is de Nederlandse Mozilla community. Wij dragen bij aan de Mozilla Foundation door het coderen en vertalen van projecten, organiseren van events en door support te verlenen. Via deze website is informatie over de verschillende projecten te vinden, o.a.over wie er verantwoordelijk is en hoe er bijgedragen kan worden om de projecten te verbeteren. Daarnaast is er via deze website ook officiële informatie te vinden.


Evenementen/meetings

Informatie over evenementen en meetings vindt u op de pagina evenementen.

Verslagen van vorige meetings zijn hier.


Wat is het verschil tussen MozBrowser en mozilla-nl?

MozBrowser.nl is een gemeenschapssite. Dit betekent dat hier fora worden aangeboden waar mensen over Mozilla-software kunnen praten, bijvoorbeeld over problemen die ze hierbij tegenkomen en dat hier Nederlandstalig Mozilla-nieuws te lezen is. Op MozBrowser wordt ook andere informatie aangeboden, zoals een wiki waarin informatie over Mozilla-software te vinden is en de officiële Nederlandstalige hulp voor Thunderbird.

Mozilla-nl richt zich vooral op officiële informatie die speciaal voor Nederland en Vlaanderen is. Daarnaast is voor ieder product dat vertaald wordt een ruimte ingericht voor contact en het melden van vertaalfouten e.d.


Doel van mozilla-nl

Het Mozilla-project wil keuze en innovatie op het internet handhaven. Om dit te bereiken, produceert en verstrekt het Mozilla-project een bekroonde reeks web- en e-mailtoepassingen evenals andere producten en technologieën, zoals Bugzilla.

De missie van mozilla-nl is het Mozilla-project te steunen door vertalen en promoten van de open-source Mozilla-software, zijn nevenproducten en verwante projecten binnen het Nederlandse taalgebied.


Motivatie van de Mozilla-medewerkers

Elke Mozilla-medewerker heeft zijn/haar eigen redenen om tijd en energie te besteden aan zo’n groot gezamenlijk project. Een paar van de meest gegeven antwoorden:

  1. Het verschaffen van een complete internetsuite (webnavigatie, e-mailprogramma, nieuwsgroeplezer, chatprogramma) op verschillende platformen evenals de overeenkomende losstaande toepassingen en hun onderliggende technologieën.
  2. Plezier hebben in het leren en meehelpen aan het implementeren van de laatste standaarden en technologieën zoals HTML, CSS, XML, XSLT, samen met een groep van briljante programmeurs ondersteund door een levendige en efficiënte gemeenschap.
  3. De mogelijkheid hebben om deel te nemen aan een wereldwijd project dat culturen, talen, continenten en tijdzones overbrugt.