Mozilla sponsort re:Bootcamp in Utrecht

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
moZes
Berichten: 1510
Lid geworden op: 30 oktober 2003, 9:49
Locatie: Leeuwarden
    Windows Firefox

Mozilla sponsort re:Bootcamp in Utrecht

Bericht door moZes »

Iedereen kent het: je hebt een goed idee voor een website, het design is bijna klaar en je zit nog op een paar punten vast in de code. Je hebt alleen nog even tijd nodig om het allemaal af te maken…

Na het succes van het Maak-je-website-af-weekend is het op 21 en 22 juli tijd voor de opvolger re:Bootcamp. Een weekend voor het afbouwen van je website, maar ook presentaties van sprekers die - zowel voor beginners als gevorderden - vertellen over web-technieken, -design en -content.

Het event kent een vrije inloop, dus als je alleen op zaterdag een spreker wilt horen en een uurtje ontwerpen, of als je hardcore het hele weekend je site uit de grond wil trekken: het is allemaal prima.

Meer informatie kun je vinden op www.setup.nl/content/rebootcamp
Afbeelding
Wat Mozilla wil bereiken met Webmaker:
Mozilla Webmaker wil helpen om het internet iets fantastisch te maken.
We hebben nieuwe tools om te gebruiken (https://webmaker.org/tools/), projecten om op te starten (https://webmaker.org/projects/), en een wereldwijde gemeenschap (https://webmaker.org/events/ ) met ontwerpers — educators, filmmakers, journalisten, ontwikkelaars, jeugd — alles om samen te werken.

Het doel:
miljoenen mensen helpen, ook kinderen, om in plaats van het internet te gebruiken het internet te maken. Als onderdeel van Mozilla’s non-profit missie, wil Mozilla helpen dat iedereen het internet beter begrijpt, meer controle over hun online leven krijgt en zoveel mogelijk weet van het internet.

Mozilla Webmaker helpt met:

Tools: Authoring tools en software, ontworpen en gebouwd met onze gemeenschap. Van het gebruik van video met Popcorn (http://mozillapopcorn.org/), tot ontdekken en remixen met X-Ray Goggles (http://hackasaurus.org/de/), tot je eigen webpagina's maken met Thimble (https://thimble.webmaker.org/en-US). Net als een Zwitsers zakmes of “superheld gereedschapsriem” voor webmaken.

Projecten: Praktische startprojecten, how-to's en recepten, gemaakt om mensen te helpen op alle levels om iets moois te maken. Van tweaking van een blogtemplate tot het maken van apps die de wereld veranderen.

Gemeenschap: Breng mensen met diverse vaardigheden en achtergronden samen. Onderwijzers, filmmakers, journalisten, jeugd. Van web-ninjas tot newbies. Kennismaken tijdens evenementen, meet-ups en hack-jams overal.

Meer info op Webmaker.org