Mozilla Composer

Uit MozBrowser wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Mozilla Composer is voor het maken van websites met Mozilla. Mozilla Composer probeert, in tegenstelling tot een programma als Microsoft Frontpage, zich zoveel mogelijk te houden aan de webstandaarden zoals HTML en CSS.

Mozilla Composer wordt ontwikkeld door Daniel Glazman. Daniel is van origine een ontwikkelaar van Netscape, maar is door AOL/TimeWarner ontslagen. Vervolgens heeft hij zijn eigen bedrijf Disruptive Innovations opgericht. Daarmee timmert hij nu aan de weg. Zo heeft hij nu van Michael Robertson, de oprichter van Lindows.com en zodoende bedenker van het Linspire-systeem, de opdracht gekregen om op basis van Mozilla Composer een website-maker te ontwikkelen dat kan wedijveren met Microsoft Frontpage. Dit programma heeft de naam Nvu (spreekt uit: new view) gekregen en via de Nvu-website is hierover meer informatie te verkrijgen.

De uitbreidingen die nu voor Nvu gemaakt worden, komen uiteindelijk ook weer ten goede aan Mozilla Composer. Nvu is zowel beschikbaar voor Linux als ook voor Windows.