Mozilla Update

Uit MozBrowser wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Mozilla Update is de website die het Mozilla-project gebruikt voor het informeren over geschikte extensies, thema's en plugins voor Firefox.

Extensies

Een extensie installeer je in het Mozilla-programma (bijvoorbeeld Firefox of Thunderbird) om het programma uit te breiden met extra mogelijkheden. Zie Firefox Extensies voor meer informatie.

Thema's

Een thema verandert het uiterlijk van de Mozilla-software. Wil je dat de software op jouw besturingssysteem beter uit de verf komt dan kan een thema daarbij helpen. Zo zijn er thema's die erg weinig ruimte innemen (en zo kostbare schermruimte besparen) of thema's die juist erg aanwezig zijn. Die laatste categorie wil graag gezien worden. Zie Thema's voor meer informatie.

Plugins

Een plugin biedt een programma mogelijkheden om bestandsformaten te lezen die de browser voorheen niet kende. Bekende voorbeelden zijn (Sun) Java, (Macromedia) Flash en (Adobe) PDF. Het programma kan zonder installatie van deze plugins weinig met dit bestandsformaat, maar na installatie kan dit formaat in de browser worden weergegeven. Zie Firefox Plugins voor meer informatie.

Updates van Mozilla-software

Via het Opties-venster van bijvoorbeeld Firefox kun je (onder Geavanceerd) bijvoorbeeld controleren of er nieuwe versies van de Mozilla-software of geïnstalleerde extensies zijn. Daarnaast controleert Firefox zelf ook periodiek op een nieuwe versie van de software en meldt het wanneer er een nieuwere versie beschikbaar is.

Patches

Nieuwere software-versies worden van tijd tot tijd beschikbaar gesteld om bijvoorbeeld potentieel gevaarlijke lekken in de software te dichten. Op dit moment is het nog nodig om een compleet installatieprogramma van de nieuwe software te downloaden en te installeren, maar men is bezig om dit te vervangen door een systeem van kleinere patches. Daarbij wordt gekeken naar de versie die je op het moment hebt en vervolgens kan op basis daarvan bepaald worden welke patches je nog nodig hebt om je Mozilla-software weer bij de tijd te krijgen.