mozilla

Mozilla Nederland LogoDe Nederlandse
Mozilla-gemeenschap

Dit is een lijst van de meest voorkomende muisbewegingen in Mozilla Firebird, en de equivalenten in Internet Explorer en Opera. De bewegingen zijn voor Windows, maar de meeste zouden in Linux moeten werken.

Commando Mozilla Firebird Internet Explorer Opera
Terug Shift+scroll omlaag Shift+scroll omlaag Shift+scroll omlaag
Verklein tekstgrootte Ctrl+scroll omhoog Ctrl+scroll omhoog Ctrl+scroll omhoog
Volgende Shift+scroll omhoog Shift+scroll omhoog Shift+scroll omhoog
Vergroot tekstgrootte Ctrl+scroll omlaag Ctrl+scroll omlaag Ctrl+scroll omlaag
Nieuwe Tab dubbel-klik op Tabbalk
Open in achtergrond-tab Ctrl+links-klik(1)
midden-klik

Open in voorgrond-tab Shift+Ctrl+links-klik(1)

Shift+midden-klik(1)

Open in Nieuw Venster Shift+links-klik Shift+links-klik Shift+links-klik
Herlaad (negeer cache) Shift+Herlaadknop
Sla pagina op als Alt+links-klik
Scroll regel voor regel Alt+Scroll

1: Standaard opent Ctrl+links-klik een link in een tab op de achtergrond (zodat je kunt navigeren op de pagina waar je bent) en Shift+Ctrl+links-klik opent de link in een voorgrond-tab. Wanneer je dit wilt omdraaien, selecteer Tools > Options... > General > Windows and Tabs en haal het vinkje bij Open links in the background weg.